Statistica sezonului

Sezonul 2019–2020 a fost unul atipic pentru fotbalul bihorean (și nu numai), acesta fiind întrerupt chiar la începerea returului, din cauza pandemiei de COVID-19. După cum știm deja, Club Atletic Oradea a fost desemnată campioană județeană, ca rezultat al parcursului din tur, urmând să dispute un baraj de promovare pentru un loc în Liga 3. Barajul se va disputa sub forma unei grupe cu trei echipe, iar adversare vor fi alte două campioane din regiunea Nord-Vest (nestabilite încă).

Prima formație a clubului nostru a reușit un sezon impecabil, câștigând Liga 4 – Bihor fără nici un fel de probleme și refuzând să se împiedice vreodată în cele 15 runde ale campionatului. CAO, pregătită de Florin Farcaș și Dorin Mihuț, a avut cel mai bun atac și cea mai bună defensivă a diviziei.

Deși faza județeană a Cupei României a rămas blocată undeva în semi-finale, iar deznodământul competiției (în care este angrenat și clubul nostru) nu este cunoscut încă, astăzi, vă vom prezenta cifrele formației „alb-verzi” de-a lungul acestui mini-sezon.

18 – numărul victoriilor obținute de prima formație a CAO (din 18 posibile)

Cele 18 victorii (15 în campionat și 3 în cupă) au fost obținute în general fără prea mari probleme, printre succesele cele mai consistente numărându-se următoarele: 14–1 vs. Locadin Țețchea (18 august 2019, Cupa României), 12–1 vs. CS Mădăras (Liga 4, 24 august 2019), 7–0 vs. Foresta Tileagd (Liga 4, 16 noiembrie 2019) și 6–0 vs. CS Diosig (Liga 4, 5 octombrie 2019).

Au fost însă și meciuri cu emoții pentru team-ul „de pe Crișul Repede”, soarta următoarelor partide fiind tranșată pe muchie de cuțit: 2–1 vs. Unirea Livada (Liga 4, 21 septembrie 2019), 2–1 vs. CSO Ștei (Liga 4, 28 septembrie 2019), 2–1 vs. Crișul Aleșd (Liga 4, 23 noiembrie 2019) și 2–0 vs. Minerul Șuncuiuș (Cupa României, 4 septembrie 2019).

CAO 2019–2020

89 – numărul golurilor marcate de CAO

Atacul a fost de departe unul dintre punctele forte ale Club Atletic Oradea în acest sezon, cele 69 de goluri marcate în campionat, respectiv cele 20 de reușite din Cupa României vorbind de la sine. Marius Hosu și Sergiu Ciocan au fost principalele „guri de foc” ale formației noastre, dacă primul a reușit nu mai puțin de 31 de goluri (26 în campionat și 5 în cupă), fiind golgheterul sezonului în fotbalul bihorean, cel de-al doilea s-a clasat pe locul 3 la nivel județean, golgheterul sezonului trecut punctând și în această ediție de toamnă de nu mai puțin de 15 ori (12 goluri în campionat și 3 în cupă).

Hosu (2,21 goluri/ meci) și Ciocan (0,88 goluri/ meci) au scos peri albi defensivelor adverse, la acest capitol mai ieșind în evidență și jucători precum Darius Costea, cu 9 goluri (0,56 goluri/ meci) sau Patrick Gânțe, cu 6 goluri (0,67 goluri/ meci). De altfel, CAO a avut o medie de aproape 5 goluri înscrise pe meci, fiind de departe cea mai prolifică ofensivă din fotbalul bihorean.

8 – numărul golurilor primite de CAO

Defensiva „atletică” a fost și ea la înălțime, fiind cea mai exactă din Liga 4 – Bihor și a doua din tot județul, după cea a formației de Liga 5, Slovan Valea Cerului. Supusă însă la un alt nivel de atacuri față de formația din Valea Cerului, apărarea atent pregătită de antrenorii Florin Farcaș și Dorin Mihuț (doi foști jucători care știu prea bine cu „ce se mănâncă” munca de fundaș) a făcut față cu brio de cele mai multe ori încercărilor aduse de atacurile adverse.

Echipele care au reușit să străpungă defensiva noastră, au fost (surprinzător) unele mai slab cotate, astfel cele 8 goluri fiind reușite de: Locadin Țețchea (Liga 5), CS Mădăras (locul 11), Unirea Livada (locul 5), Zorile Buntești (Liga 5), CSO Ștei (locul 4), Olimpia Salonta (locul 12), CS Săcueni (locul 15) și Crișul Aleșd (locul 16).

Cele mai multe meciuri jucate în cadrul liniei defensive orădene le-au avut Alin Panti (18 în campionat și cupă), Daniel Stan (16), Cosmin Letan (15) și Cristian Copil (15), de altfel cei patru formând un mix de experiență și tinerețe, cu o medie de vârstă de 25,5 ani. La nivelul tuturor apărătorilor, media de vârstă este de doar 22 de ani, printre cei mai tineri jucători care și-au făcut loc în echipă numărându-se Șerban Man (14 meciuri în campionat și cupă), respectiv Loren Ioviță (11 meciuri).

Vlad Ghețe (golul de la Buntești)

Acestei linii defensive i s-a adăugat experimentatul portar Vlad Ghețe, care la 29 de ani a îndeplinit și rolul de antrenor cu portarii, bifând 8 meciuri fără gol primit, cel mai bun la acest capitol din întreaga Liga 4. Ceva mai puțin ofensiv față de edițiile trecute de campionat, când amintea de portarii din America de Sud (Rogério Ceni, José Luis Chilavert sau René Higuita), acesta a bifat 1.646 minute pe teren, din 1.650 posibile (cele mai multe din lot), astfel fiind prezent între buturi în 99,76% din timpul de joc, reușind și 2 goluri, în victoriile 12–1 cu CS Mădăras, respectiv 4–1 cu Zorile Buntești.

49 – numărul paselor decisive date de jucătorii CAO

Deși în meciurile disputate de Club Atletic Oradea în acest sezon au ieșit de multe ori în evidență execuțiile personale, în acele momente dificile, când defensivele adverse păreau să blocheze toate spațiile existente, au ieșit la rampă momentele de inspirație ale liniei mediane, dar nu numai. 49 de goluri din cele 89 marcate (55,06%) au avut la bază o pasă decisivă, printre cei mai creativi jucători în acest sens fiind același golgheter Marius Hosu (7 assist-uri), urmat de Cristian Copil și Alex Lezeu (6), dar și de căpitanul Andrei Haș (5).

33 – numărul cartonașelor primite de echipa noastră

Daniel Stan

Cu acest număr de cartonașe, CAO se plasează undeva la mijlocul diviziei, nefiind cea mai contondentă echipă, dar nici cea mai non-combativă. Dintre cele 33 de cartonașe, doar 1 cartonaș a fost de culoare roșie, acela fiind obținut de Raul Ardelean în victoria 4–0 de la Universitate (etapa 4), ca rezultat al cumului de cartonașe galbene. Campionul cartonașelor în lotul CAO este fundașul central Daniel Stan (5 galbene), urmat apoi de un grup compact de 4 jucători: Darius Costea, Andrei Haș, Alin Panti și Șerban Man (cu câte 3 galbene).

Omogenitate și constanță

Formația de pe „Crișul Repede” a optat în acest sezon pentru un mix de tinerețe și experiență, media de vârstă a lotului fiind de aprox. 21 de ani, mix ce s-a dovedit într-un final de mare succes. Câțiva dintre jucătorii noștri au ieșit în evidență prin aportul pozitiv și constant avut, fiind nume consacrate în echipa aliniată de antrenorii Florin Farcaș și Dorin Mihuț. Astfel, după cum menționam și anterior, Vlad Ghețe a fost cel mai utilizat jucător, fiind la doar 4 minute de a fi integralist, dar nu a fost singurul nume regăsit constant pe foaia de joc.

Alin Panti

Alin Panti a bifat, de exemplu, 1.456 de minute (din 1.650 posibile), fapt ce s-a convertit în 88% din timpul posibil de joc, fundașul nostru fiind astfel cel mai constant tânăr jucător (U21) și al doilea per total. Perioade importante de joc au avut și fundașul central Daniel Stan (1.395 minute, 85% din timp petrecut pe teren), al doilea golgheter al echipei, Sergiu Ciocan (1.319 minute, 80% din timp petrecut pe teren) sau vice-căpitanul Cosmin Letan (1.313 de minute, 80% din timp petrecut pe teren).

Patru jucători, deși nu au fost integraliști ca număr de minute, au reușit să bifeze prezențe în toate meciurile din acest sezon (campionat și cupă), este vorba despre aceeași Vlad Ghețe și Alin Panti (cei mai rutinați jucători), la care se adaugă mijlocașii Adrian Balog și Alex Lezeu.

CAO mai activă în mitanul secund

Deși nu a dat prea multe emoții propriilor suporteri în acest sezon, formația noastră s-a consacrat ca o echipă a finalurilor de meci, CAO marcând nu mai puțin de 22 de goluri (din 89) după min. 76, adică aprox. 25% din totalul reușitelor. Continuând analiza, remarcăm că peste 60% din golurile „alb-verzilor” (54 de goluri) s-au marcat în partea a doua a disputelor, iar dintre cele 89 de goluri doar 4 au fost din lovituri de la 11 m, iar 2 au fost autogoluri ale adversarilor (sub 9%), majoritatea reușitelor fiind astfel rezultatul jocului bun practicat de băieții noștri.

CAO atacând cu Hosu & Ciocan

În ceea ce privește golurile încasate, CAO nu a primit niciodată gol înainte de minutul 40, perioada cea mai „vulnerabilă” fiind între min. 46 și 75, când favoriții noștri au primit mai mult de jumătate dintre goluri (5 goluri). Putem concluziona astfel că prima repriză a aparținut defensivei, în timp ce repriza secundă a fost mai propice ofensivei, apărarea noastră având probabil anumite momente de relaxare pe fondul unui atac mai în vână.

Cosmin Letan coordonând defensiva orădeană

În continuare sunt prezentate statisticile complete ale Club Atletic Oradea în acest sezon. (pentru o vizualizare mai bună de pe mobil, întoarceți telefonul în modul landscape)

💚Forza CAO! Renaștem împreună! 110 ani❤️

@FOTO CAO 1910, ebihoreanul.ro, bihon.ro, crisana.ro

CONSTRUCTII HERALD SUSTINE CLUB ATLETIC ORADEA!

BEC, LEMS & CHALLENGE ELECTRIC SUSTIN CAO!

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy