Cronica. O zi amara, pentru noi, la Zalau

Club Atletic Oradea – CSM Satu Mare 1–3 (0–1)
Hosu 78′ / Vădan 6′, Svarczkopf 52′ (pen.), Nyilván 68′

🗓️ Data: 5 august 2020
🕚 Ora: 17:30
🏟️ Stadion: Municipal (Zalău)
☀️️Vremea: Senin, 30°C
🏟️ Teren: Bun
⚽️ Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Băla, Alina Mihoc (toți din Arad)
⚽️ Observatori: Cristian China și Traian Marchiș (ambii din Baia Mare)

CAO: 12. Ghețe – 43. D. Jurcă, 22. Letan, 23. D. Stan, 4. Panti (Ioviță 53′) – 8. Haș (C) (Cr. Copil 74′), 88. Tenche (Cherman 53′) – 10. D. Costea, 18. A. Iacob (Dobrescu 46′), 30. Al. Lezeu – 7. Hosu

Rezerve neutilizate: 1. Debre – 15. Ardelean, 17. Blăgea
Antr. Florin Farcaș & Dorin Mihuț

Satu Mare: 33. Curileac – 20. V. Țoca (Cădar 54′), 2. Vădan (Jakab 85′), 15. Șimon, 22. Flv. Ionescu – 16. Svarczkopf (C), 28. R. Ritli – 11. B. Nyilván, 4. Tincău, 10. Chitaș – 19. R. Portik (B. Faur 81′)

Rezerve neutilizate: 12. Oșan – 5. Bordac, 9. R. Nyilván, 26. V. Negrean, 27. P. Dragoș
Antr. Zoltán
Ritli

Prima repriză. CAO temătoare, CSM echipa mai matură.

Partida de la Zalău a debutat cu o fază cel puțin interpretabilă, era min. 3 când Alex Lezeu intra în viteză în careul sătmărean, din lateral stânga, realiza o fază de virtuozitate tehnică strecurându-i mingea printre picioare fundașului dreapta Vlad Țoca, apoi acțiunea sa fiind blocată subit de piciorul mult lăsat în spate al lentului apărător echipat în galben, arbitrul Mircea Ardelean consideră însă că nu poate fi vorba de nici un fault.

Lezeu agățat de Țoca în careu (min. 3)

În minutele următoare, CAO a evoluat sub ritmul cu care ne obișnuise în meciurile din campionatul Ligii a 4-a Bihor, mult prea temătoare și cu presiunea barajului resimțită la un nivel mai intens decât ar fi fost cazul, formația în roșu și albastru a clacat pentru prima dată în min. 6. Atunci, la un corner executat de Bogdan Nyilván, de pe partea dreaptă în direcția de atac a sătmărenilor, căpitanul Andrei Haș l-a scăpat din marcaj pe Călin Vădan, iar fundașul central al CSM-ului a trimis imparabil cu capul din 6 m, fără speranțe pentru Vlad Ghețe, care la rândul său, a fost ezitant în a ieși pe centrarea venită dinspre Nyilván, 0–1.

Văzându-se condusă, CAO a încercat să iasă din nou la joc, iar în min. 10, Andrei Iacob, ajuns în flancul stâng, centra periculos la 12 m de poarta sătmăreană, acolo de unde nemarcat, Darius Costea trimitea cu sete, însă două palme peste transversala experimentatului Vasile Curileac.

Cu o viteză mai lenta ca de obicei, CAO a trecut totuși la timona jocului, dominând teritorial prima repriză, iar Costea a mai irosit o șansă bună câteva minute mai târziu, când după un prim șut în blocaj, tot al său, acesta a reușit o semi-foarfecă de efect, mingea trecând însă din nou peste poarta lui Curileac. În replică, Satu Mare a irosit o șansă mare de gol în min. 29, atunci când Raul Ritli a recuperat o minge la centrul terenului, a pasat filtrant pentru rapidul Bogdan Nyilván, care scăpat total din marcaj de Alin Panti avea să fie blocat totuși, in extremis, de Ghețe.

Ultimele 15 minute au aparținut formației „de pe Crișul Repede”, centrarea lui Lezeu din min. 33 fiind respinsă greu de același Vădan, apoi fază la indigo cu Marius Hosu centrând și Angelo Șimon respingând cu dificultate din 5 m (min. 42). CSM-ul și-a arătat colții din nou prin Florin Chitaș, blocat spectaculos cu un tackling impecabil de Cosmin Letan, la vreo 8-9 m de poarta echipei noastre. În replică, CAO putea egala situația pe tabelă în min. 44, atunci Lezeu a săltat spectaculos o minge peste același Țoca, a trimis mai departe spre Hosu, care la rândul său a centrat în zona de la 11 m, de unde Iacob a luftat însă nepermis, din poziție ideală de gol.

Repriza a doua. Centralul Ardelean iese la joc și pune cruce unui meci disputat.

La pauză antrenorii Florin Farcaș și Dorin Mihuț aleg să-l introducă în teren pe experimentatul Victor Dobrescu, optând astfel pe cartea atacului, golul fiind unica soluție pentru echipa noastră la scorul de 0–1. Satu Mare dă însă din nou o replică bună, iar în min. 48, Ghețe are un reflex de portar mare la șutul violent a lui Țoca, de la aprox. 25 m.

Trei minute mai târziu, Florin Chitaș intră din lateral dreapta în careul bihorean, este talonat de Daniel Stan, mingea ricoșează spre marginea careului mare, fundașul nostru urmărește traiectoria balonului, moment în care decarul sătmărean cade „ca împușcat” în direcția opusă. Din sectorul rezervat oaspeților se strigă „penalty”, iar arbitrul arădean, parcă auzindu-i, nu ezită nici o clipă și arată punctul cu var. Experimentatul căpitan CSM-ist, István Svarczkopf, a transformat, nu fără emoții și scorul devenea 0–2, avantajul „galben-albaștrilor” de pe tabelă fiind acum unul liniștitor.

Penalty pentru Satu Mare (min. 50)

Florin Farcaș și Dorin Mihuț schimbă din nou, ies Alin Panti și George Tenche, intră Loren Ioviță și George Cherman, iar CAO condusă în atac de bătăiosul Dobrescu se năpustește spre poarta campioanei Sătmarului, nouarul orădean trimite mingea la 11-12 m, Marius Hosu preia, se întoarce spre 16 m, moment în care este agățat din spate de Raul Ritli, centralul Ardelean și tușierul Băla uluiesc însă asistența și ca pe vremuri, speram noi de mult apuse, mută o lovitură de pedeapsă, de la 1 m în suprafața careului de 16 m, la 1 m în afara acesteia.

Arbitrul Ardelean refuză un penalty, deși e plasat excelent

Dobrescu protestează și vede cartonașul galben, apoi peste un minut, Mircea Ardelean, zelos din fire, îi acordă și un roșu direct, pentru aceleași proteste, lăsându-ne în 10 oameni. Așadar echipei noastre i se refuză un penalty clar (după cum poate fi văzut în captura de ecran), iar ca bonus este lăsată cu un om în minus, încă din min. 62. Lovitura liberă executată de Vlad Ghețe a rămas fără rezultat.

Dobrescu vede cartonașul galben
Dobrescu vede și roșu, la aceeași fază, pentru aceleași motive.

Deciziile aiuristice ale brigăzii arădene au răsturnat însă jocul, echipa noastră evoluând haotic în următoarele minute, fapt taxat de sătmăreni în min. 68, la capătul unei acțiuni prelungite, în care mingea a trecut pe la Portik, Chitaș și Svarczkopf înainte de a fi trimisă în colțul lung de Bogdan Nyilván, 0–3.

Până la final, CAO a redus din diferență prin Marius Hosu, la capătul unei pase filtrante venite dinspre Alex Lezeu (min. 78), iar un minut mai târziu Ghețe a fost din nou salvator la reluarea lui Robert Portik.

Concluzii. Un meci de uitat

Scor final 1–3, CAO pierde astfel matematic orice șansă de a mai promova de pe locul 1, însă în urma anunțului venit dinspre Federația Română de Fotbal, vor mai promova în Liga 3 și cele mai bine clasate 7 echipe de pe locul 2. Astfel, băieții noștri vor încerca să arate duminică că meciul de ieri a fost doar un episod nefericit, obiectivul fiind o victorie cât mai consistentă cu Someșul Dej, care să ne asigure unul dintre cele 7 locuri promovabile de pe 2.

Referitor la arbitraj, știm ca nu este de competența noastră să analizăm sau să discutăm prea mult acest fapt, dar în condițiile unei vicieri de rezultat, cum a fost cazul meciului de ieri, ne simțim obligați să tragem un semnal de alarmă, deoarece brigada condusă de stimabilul domn Mircea Ardelean a arătat prin deciziile sale, o totală lipsă de respect față de munca acestor băieți din ultimii 2-3 ani. Sperăm ca lucrurile să decurgă într-un cadru de fairplay total și corectitudine la meciul de duminică cu Someșul Dej, iar băieții noștri să obțină o victorie care să ne trimită în Liga 3.

Clasament grupa 1 Nord-Vest:

Screenshot-urile au fost realizate din transmisia LIVE a Nord Vest TV, pentru a oferi o perspectivă de stop cadru asupra fazelor, chiar dacă la o calitate mai redusă. Partida sau fazele incriminate anterior pot fi revăzute pe facebook Nord Vest TV (CLICK), sau în retransmisie pe facebook CAO-Club Atletic Oradea (CLICK).

💚Forza CAO! Renaștem împreună! 110 ani❤️

@FOTO CAO 1910, Nord Vest TV

CONSTRUCTII HERALD SUSTINE CLUB ATLETIC ORADEA!

INTELECT, KALUNA & MARKFIN CONSULT SUSTIN CAO!

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy