Trei puncte muncite!

Liga 4 / Etapa 5

Club Atletic Oradea – Unirea Livada 21 (00)
Hosu 64’, Costea 67’ / Mihuța 75’

🗓️ Data: 21 septembrie 2019
🕚 Ora: 11:00
🏟️ Stadion: Iuliu Bodola (Oradea)
☀️ Vremea: Senin, 20°C
🏟️ Teren: Foarte bun
⚽️ Arbitri: Cosmin Cormoș (Oradea) – Francesco Marchica (Oradea), Jozefinne Schuster (Chistag)
⚽️ Observator: Gheorghe Rusu (Șuncuiuș)

CAO: 12. Ghețe – 20. Copil, 22. Letan, 23. D. Stan, 4. Panti – 8. Haș (C) (17. Blăgea 56’), 88. Tenche (11. Balog 65’) – 10. Costea, 30. Lezeu (9. Dobrescu 56’), 19. Ciocan – 7. Hosu (6. Man 89’)

Rezerve neutilizate: 1. Herman – 13. Ioviță, 43. Torok
Antr. Florin Farcaș & Dorin Mihuț

Livada: 1. A. Morar – 4. Varodi, 15. M. Popa, 11. L. Dărăban – 18. Prundaru (13. D. Szilagyi 53’), 7. M. Pop (21. D. Negrea 68’), 20. Micaș (C), 8. Fl. David, 5. G. Cornea – 9. Laslău (10. Mihuța 72’), 19. N. Tudor

Rezerve neutilizate: 12. Brisc – 14. Dume, 16. Duluș
Antr. Mădălin Popa

Ziua de 21 septembrie 2019 a coincis cu debutul etapei a 5-a din Liga IV, debut consemnat pe stadionul Iuliu Bodola din Oradea, acolo unde liderul la zi, cu maxim de puncte, CAO, întâlnea formația de pe locul 6, Unirea Livada, echipă ce se putea „lăuda” cu o zestre de doar 6 puncte, din 12 posibile.

Deși la o primă impresie oaspeții nu păreau un adversar atât de dificil, nu a trebuit să treacă foarte mult timp din joc, pentru ca publicul spectator să observe că trupa din Livada de Bihor venise cu temele făcute. Așezată bine într-un sistem 3-5-2 (destul de rar întâlnit la acest nivel), de către antrenorul–jucător Mădălin Popa, având câțiva fotbaliști cu experiență pentru Liga IV, dar nu numai, unii dintre ei cu meciuri bifate la Liga III sau chiar Liga II, dacă ne gândim la căpitanul Adrian Micaș (ex. Olimpia Satu Mare) și practicând un joc destul fizic, Unirea a reușit să țină partida într-o notă de echilibru pentru o repriză și jumătate.

La nota de echilibru a primei reprize a contribuit și formația noastră favorită, care a părut să fie lipsită de idei în fața unui adversar ce a ales în multe rânduri un stil de fotbal aglomerat, în preajma propriului careu, atrăgându-ne totodată într-un joc „de luptă”, cu multe intrări la limita regulamentului (sau chiar peste), un tipar la care a contribuit din plin și centralul Cosmin Cormoș, printr-un arbitraj destul de ezitant, preferând să nu sancționeze aceste faulturi, produse în mod repetat de-o parte și de alta. Totuși pe fondul unui meci tern, „alb-verzii” au încercat să fie mai periculoși consumând două ocazii importante, prima (min. 20) prin Marius Hosu, care bine lansat spre poarta adversă a ales un șut pe colțul scurt de pe la aprox. 13-14 m, șut parat de tânărul Andrei Morar; apoi prin Darius Costea care a reluat periculos cu capul din mijlocul careului mare la o centrare venită de pe partea stângă, de la Sergiu Ciocan. Unirea Livada a ținut să replice în minutul 24, atunci o cursă a lui Marian Pop s-a încheiat cu o reluare bună pe cadrul porții a lui Bogdan Laslău, minge reținută însă de goalkeeper-ul nostru, Vlad Ghețe.

După pauză, „trupa de pe Crișul Repede” a intrat mult mai determinată pe dreptunghiul verde, fiind decisă să rupă amorțeala instalată, amorțeală de care se bucura însă din ce în ce mai mult formația oaspete. În minutul 49, Ciocan, la fel ca Hosu în prima repriză, l-a „întins” pe Morar cu un șut la colțul scurt, ca mai apoi, Patrick Blăgea, intrat de doar un minut pe teren, să-l testeze pe același portar din Livada cu o reluare în forță de la distanță, reținută în doi timpi. În minutul 64 CAO avea „să spargă gheața”, când, la un corner executat de pe partea dreaptă de Ciocan, Hosu se înălța dintr-un mănunchi de jucători oaspeți și relua mingea cu capul în diagonală spre „păianjenul” stâng al porții „uniriste”, 1-0. Descătușată de acest gol, CAO s-a avântat în atac, iar în minutul 67 avantajul avea să se dubleze, Blăgea trimitea o minge lungă spre marginea careului advers, iar de acolo Costea a înțepat balonul, profitând și de o degringoladă totală a apărării din Livada, unul dintre puținele moment de acest gen.

Forma bună a decarului Costea a continuat, iar după alte cinci minute acesta a reluat razant pe lângă buturile lui Morar, dar cum se întâmplă de multe ori în fotbal, ocaziile s-au răzbunat, la o insistență a Unirii, o minge respinsă de Cristian Copil a ajuns excelent pe voleul nou-intratului Paul Mihuța, care a trimis direct în plasa laterală de la limita careului de 16 metri, fără șanse pentru Ghețe. Echipa noastră nu s-a lăsat însă demoralizată și s-a întors în ofensivă, ratând șanse mari de a înscrie pentru a 3-a oară, prin Hosu (min. 76 și 78), respectiv Dobrescu (min. 79 și 82), la ocazia din minutul 82 doar șansa salvând formația oaspete de la primirea unui nou gol, reluarea cu capul a numărului nouă trecând de puțin pe lângă.

Astfel consemnăm o a 5-a victorie, „născută” ceva mai greu decât ne așteptam, dar o victorie importantă în matematica clasamentului și totodată o victorie ce ar trebui să ne mențină un moral bun înaintea derby-ului de clasament de săptămâna viitoare, când la Ștei, pe stadionul Minerul, vom întâlni cealaltă echipă neînvinsă a eșalonului patru, CSO Ștei. Până la meciul de la Ștei însă, miercuri 25 septembrie de la ora 16:30, CAO va avea parte de un intermezzo în Depresiunea Beiușului, la Poienii de Jos, unde va întâlni formația de Liga V, Zorile Buntești, meci contând pentru turul 3 al Cupei României, faza județeană.

*La juniori, Club Atletic Oradea – Unirea Livada 25–0.

❤️Forza CAO!💚

Rezultatele etapei cu nr. 5

Viitorul Borș – Univ. Oradea 2–1

Crișul Aleșd – CS Diosig 2–3

CS Oșorhei – Olimpia Salonta 4–1

CS Mădăras – Valea lui Mihai 6–1

Bihorul Beiuș – CSO Ștei 0–2

Foresta Tileagd – Sânmartin II 2–2

Crișul Sântandrei – CS Săcueni 7–1

*Pentru a vedea clasamentele la zi apăsați AICI.

@FOTO CAO 1910 / crisana.ro

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy