Liga 4 / Etapa2️⃣7️⃣
💚CA Oradea – CS Oșorhei🟡 2–1 (1–1)
⚽Sebi Zádori 10′, Cristian Jurcuț 90+1′ / Teodor Cheregi 38′
🗓️Data: 17 mai 2025
🕚Ora: 11:00
🏟️Baza Sportivă Paleu
⛅Vremea: Senin, 15°C
🌱Teren: Foarte bun
🙋♂️Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Zsolt Kopriva și Tamás Kopriva-Bíró (ambii din Carei)
👀Observator AJF: Ciprian Danșa (Oradea)
💚CAO: 27. Kr. Balog – 89. L. Mănoiu, 90. A. Alungi, 25. Seb. Mîndrila, 13. Vl. Naghi – 8. Cr. Jurcuț, 15. R. Ardelean – 11. M. Joseph, 22. Seb. Zádori (C), 10. Sg. Ciocan – 9. Á. Waritz (18. Fl. Vesa 90+3′)
🔄Rezerve: 12. Ct. Har – 14. Ov. Ienciu, 16. R. Catrișcău, 17. M. Vesa, 29. E. Rădoi
🗣️Antrenor: Andrei Haș
🟡CSO: 12. Bg. Hojda – 4. Ș. Man, 23. M. Gal (C), 3. Bg. Mintaș, 13. Vl. Negruțiu (9. Ad. Negruțiu 78′) – 10. C. Covaciu, 19. Rzv. Giura – 44. Al. Pașc, 21. Cr. Cigan, 77. Ad. Ungur – 7. T. Cheregi
🔄Rezerve: 1. Al. Dulău – 5. E. Gabor, 17. L. Kabai, 20. A. Burda
🗣️Antrenor: Răzvan Giura

Ar fi de menționat din capul locului, că pe lângă derby-ul propriu-zis, partida dintre CAO și CS Oșorhei a avut mai multe momente festive. Lovitura de start a partidei a fost dată de Árpád Sims (foto 1), nepotul lui Nicolae Simatoc, jucător de legendă al Club Atletic Oradea, dar și primul român care a îmbrăcat tricourile celor de la Internazionale Milano, respectiv FC Barcelona.

Un moment special a avut loc și în pauza meciului, când publicul prezent a asistat alături de conducerea CAO și a AJF Bihor la dezvelirea trofeelor istorice din 1949 și 1956, recâștigate la o licitație din Olanda, cu ajutorul lui Bastiaan ten Hoorn, un localnic specializat în recuperarea unor asemenea nestemate și cel care a readus acasă și trofeul celor de la Antwerp, campioana Belgiei din 1931. Pe lângă cele două trofee istorice, spectatorii s-au putut poza și alături de proaspăt câștigata Cupă a Bihorului, dar și de medalia de campion a Ungariei din 1944.
PRIMA REPRIZA. MECI DE LIGA A 3-A
Partida derby dintre CAO și CSO a fost una în general peste nivelul Ligii a 4-a, între două echipe care au arătat de ce ocupă locuri fruntașe în acest sezon. CAO a început mai tare, iar deschiderea de scor a venit după doar 10 minute, centrare de manual a lui Marcel Joseph, de pe partea dreaptă, Sebi Zádori trimite tare cu capul, de la colțul lung, iar mingea scutură plasa, 1–0. Câteva momente mai târziu, tot din partea dreaptă a venit pericolul pentru oaspeți, acum prin Lucian Mănoiu, care trimite în forță, Bogdan Hojda respinge greu, Ciocan ratează intercepția, apoi din recentrare, Waritz trimite cu capul, dar Hojda reține (min. 18). CAO arată o prospețime surprinzătoare și își mai trece în cont câteva acțiuni periculoase, dar apărarea Oșorheiului rezolvă situațiile ivite cu succes.

În min. 26, oaspeții scapă cu fața curată atunci când Hojda iese la 20 de m, mingea este respinsă doar până la Sergiu Ciocan, care plasează un lob de efect, de la 30 de m, dar mingea izbește transversala porții, iar vizitatorii scapă cu fața curată. CSO preia frâiele jocului în a doua parte a reprizei, incursiunile lui Ungur, Pașc sau Cigan fiind un pericol constant. Până la urmă avea să vină și golul egalizator, antrenorul-jucător Răzvan Giura îl servește perfect între linii pe Teodor Cheregi, acesta trimite simplu pe lângă Balog, iar scorul devenea 1–1 (min. 38). Centralul Marius Omuț avea să indice apoi penalty pentru vizitatori, chiar înainte de pauză, la o intervenție imprudentă a lui Sebi Mîndrila, dar fostul jucător al CAO, Bogdan Mintaș, șutează peste poartă, de la punctul cu var, moment psihologic important al jocului, pauză.
REPRIZA SECUNDA. CAO INTEAPA DECISIV LA FINAL
Mitanul secund ne arată o echipă a CAO vizibil obosită, după perioada încărcată din ultimul timp, respectiv un CS Oșorhei decis să obțină victoria. Alex Pașc intră din partea stângă, trimite în forță la colțul scurt, dar Kriszti Balog se remarcă cu o paradă excelentă (min. 48), apoi la poarta opusă, Raul Ardelean așează pentru Sergiu Ciocan, care trimite însă peste poartă, din poziție bună (min. 54). Urmează minute de joc mai bun al oaspeților, care pun presiune constantă pe defensiva “atleticilor”, însă aceasta rezistă, pe alocuri eroic. Cheregi trimite peste poartă din 7-8 m, după o acțiune individuală superbă (min. 55), Adi Ungur prinde și el un șut bun, dar Balog reține (min. 60), apoi Giura reia cu capul din 6 m, dar nu prinde cadrul porții (min. 62).

Publicul spectator așteaptă reacția viceliderului, dar orădenii par istoviți, golul oaspeților pare o chestiune de timp, Șerban Man (și el fost jucător al CAO), mai bagă o fisă, intră vijelios din partea dreaptă și șutează în forță, dar are în față un Balog în zi de grație, cu o nouă paradă salvatoare (min. 68). În ultimele 20 de minute, CAO găsește resurse nebănuite, Zádori trimite pe lângă, din lateral stânga (min. 75), apoi izbește bara transversală dintr-o lovitură liberă de la 25 m, mingea cade pe linie și apoi refuză poarta (min. 82). Oșorheiul mai pleacă o dată decisă pe atac și obține o lovitură liberă de pe “căciulă”, dar Carlos Covaciu bate pe mijlocul porții și Balog reține fără probleme (min. 87). Când părea că nu se mai poate întâmpla nimic, Andrei Alungi (ex. Oșorhei) aruncă o minge la bătaie, căpitanul Zádori oferă un nou moment de magie, se întoarce spre poartă, reia la colțul scurt, Hojda respinge greu în bara laterală, buclucașa sare pe 2-3 m, unde apare cine altul dacă nu Cristian Jurcuț (fost și el la Oșorhei), care îndeplinește o simplă formalitate, 2–1.
CONCLUZII. LOCUL SECUND ACONTAT
Cu această victorie, Club Atletic Oradea își asigură și matematic poziția de vicelider, cu trei etape înainte de finalul sezonului. Distanța față de liderul Bihorul Beiuș rămâne de doar 4 puncte, dar șansele “alb-verzilor” sunt acum pur teoretice. CAO încheie totuși o perioadă aglomerată cu succes, în ciuda oboselii și a problemelor de lot tot mai multe, ai noștri cuceresc Cupa Bihorului și își asigură matematic cel puțin locul secund, îndeplinind practic în linii mari obiectivele trasate în iarnă.
✍🏻Autor: Ionuț Șereș
📷Foto: Teo Biriș (bihon.ro)
Adauga comentariu