Luceafărul Oradea – Club Atletic Oradea 0–1 (0–0)
A. Iacob 86′
🗓️ Data: 18 noiembrie 2020
🕚 Ora: 14:00
🏟️ Stadion: Luceafărul (Sânmartin)
⛅ Vremea: Parțial noros, 12°C
🏟️ Teren: Bun
⚽️ Arbitri: Răzvan Lădar (Zalău) – Daniel Nagy (Mediaș), Daniel Lar (Baia Mare)
⚽️ Observatori: Ion China (Baia Mare) & Mihai Jivan (Arad)
Luceafărul: 1. Nergheș – 21. Flv. Drăgan, 15. Lacatâș, 4. D. Laza, 3. Al. Göndör – 16. Gheban (C) (10. Marina 79′), 6. E. Higyed – 5. R. Gunie (13. A. Farcaș 79′), 7. S. Ban, 9. M. Balogh (8. Covaciu 64′) – 11. Al. Jurcuț (14. R. Tămaș 64′)
Rezerve neutilizate: 12. Mihelea – 19. R. Pintilie, 20. Hogaș, 23. R. Ștef
Antr. Ciprian Dianu, Roland Novák & Ioan Pap-Deac
CAO: 1. Verdeș – 88. Urbanowski, 27. Mintaș, 22. Letan (C), 13. Ioviță – 5. Cherman, 15. R. Ardelean (17. Blăgea 59′) – 11. C-tin Roșu, 30. Al. Lezeu (18. A. Iacob 74′), 10. D. Costea (21. R. Pașca 65′) – 7. M. Hosu (9. V. Dobrescu 74′)
Rezerve neutilizate: 80. R. Bob – 6. Ad. Lazăr, 8. M. Kovács
Antr. Florin Farcaș, Dorin Mihuț & Vlad Ghețe
Ieri, 18 noiembrie 2020, Club Atletic Oradea a reușit a 5-a victorie consecutivă și a 3-a cu scorul de 1–0, în consacratul stil al „squadrei azzura”, respectiv al echipelor de club din peninsulă. „Alb-verzii” au trecut acum chiar de concitadina Luceafărul, la capătul unui meci dominat în linii mari, în ciuda problemelor fizice evidente, datorate perioadei de izolare, respectiv de inactivitate sportivă.
Totuși, „mânjii” lui Ciprian Dianu au fost o echipă de admirat, o echipă ce s-a remarcat prin tinerețe, talent și spirit de luptă, de asemenea de apreciat fiind și atitudinea staff-ului gazdelor, care nu s-a plâns nici o clipă de testarea suplimentară RT-PCR, respectiv cheltuielile generate de aceasta, totodată neîncercând să ducă voit meciul spre vreun 3–0 la „masa verde”, cum vedem că se mai întâmplă în ultima perioadă prin țara noastră.
PRIMA REPRIZA. MECI DE CARE PE CARE
Prima parte a derby-ului orădean a fost una destul de aprigă, cu ambele echipe punându-și probleme reciproc. CAO a creat pericol pentru prima dată în min. 3, atunci când Constantin Roșu nu a putut trimite mingea în plasă de pe linia porții, la capătul unei acțiuni create pe axa Ardelean-Lezeu-Hosu, tânârul „luceafăr” Alex Göndör fiind cel care a salvat in-extremis. După doar 4 minute, Darius Costea l-a fentat frumos pe căpitanul gazdelor, Darius Gheban, a centrat perfect din lateral stânga, însă același Roșu a trimis cu capul alături, din doar 6 metri.
Cu probleme fizice vizibile, CAO s-a văzut presată după min. 10, iar cea mai mare ocazie a Luceafărului avea să cadă în min. 12, atunci fundașul central Denis Laza a bătut bine o lovitură liberă de la aprox. 17 m, lateral dreapta, mingea a fost ștearsă cu vârful degetelor de Cosmin Verdeș, a lovit transversala, după care a căzut în fața porții, unde aștepta Sorin Ban, doar că fundașul dreapta, Cristian Urbanowski, a avut o intervenție salvatoare la chiar primul meci al său ca titular, trimițând balonul în corner, din fața porții goale.
Până la pauză, CAO a mai creat pericol prin același Roșu (min. 15), dar și prin Marius Hosu (min. 32), niciunul nereușind să-și cadreze execuțiile, din poziții promițătoare de gol, în timp ce Luceafărul l-a testat pe Verdeș prin cel mai experimentat jucător al său, Ban (min. 24), șutul acestuia de la 25 de metri fiind reținut însă de goalkeeper-ul nostru.
REPRIZA A DOUA. CAO LA TIMONA, LUCEAFARUL IN EXPECTATIVA
Deși prima ocazie importantă a mitanului secund a fost ratată de „roș-albaștri”, în min. 52, atunci când Laza a bătut excelent un corner pe 6 metri, iar Răzvan Gunie a fost la doar un vârf de gheată de a deschide scorul, profitând și de ezitarea lui Verdeș, totuși CAO avea să fie vioara întâi a acestei părți a jocului. În acest sens, prima replică a venit după doar trei minute, Raul Ardelean executa scurt un corner, până la George Cherman, iar mijlocașul nostru punea excelent mingea pe 6 metri advers, de unde Hosu a trimis de puțin alături.
În min. 66, „atleticii” ratează o nouă ocazie mare, proaspăt intratul Remus Pașca se impune într-un duel aerian cu Adrian Lacatâș, la 14 metri de poarta Luceafărului, mingea ajunge la Alex Lezeu, care deși reușise să-l scoată din joc pe Denis Laza, a reluat din 6 metri destul de moale, nereușind astfel să-l învingă pe Eduard Nergheș.
Andrei Iacob (min. 81) și Patrick Blăgea (min. 84) nu au reușit să găsească nici ei cadrul porții lui Nergheș, dar avea să fie doar semnalul golului izbăvitor, pentru că în min. 86, Roșu executa un corner de pe partea dreaptă, mingea era bâlbâită în careu, apoi la un moment dat a ricoșat fericit din Flaviu Drăgan la același Iacob, iar purtătorul tricoului cu nr. 18 din echipa noastră, a prins un șut cu stângul, nu prea puternic, dar pe culoar și suficient de plasat, bară laterală, gol, 0–1.
Până la final, trupa „de pe Bodola” a fost aproape să-și mărească avantajul, prin Blăgea (min. 89) din lovitură liberă, iar mai apoi prin Cherman (min. 90+3), care a trimis peste poartă, de la 16 metri lateral dreapta.
CONCLUZII
O victorie deosebit de importantă și muncită pentru băieții noștri, care au demonstrat încă o dată că sunt un grup unit și de caracter, un grup dispus la sacrificiu, iar CAO nu este doar o echipă, ce o stare de spirit aparte. Cu aceste trei puncte adăugate la purtător, trupa „de pe Crișul Repede” a urcat din nou pe podium, unde se va instala cel mai probabil confortabil peste iarnă, duminică având ultima partidă, la Zalău, partidă deosebit de importantă, ce o poate ajuta să reducă distanța față de locurile ce vor merge la barajul pentru promovarea în Liga a 2-a.
Rezultate (Liga a 3-a, Seria 10, Etapa 9)
Luceafărul Oradea – CA Oradea 0–1 (0–0)
Someșul Dej – CSC Sânmartin 4–2 (1–1)
SCM Zalău – Progresul Șomcuta Mare 4–0 (4–0)
Minaur Baia Mare – CSM Satu Mare 4–0 (3–0)
Gloria Bistrița – Sportul Șimleu Silvaniei 3–1 (3–0)
Pentru a vizualiza CLASAMENTUL COMPLET (CLICK AICI)
💚Forza CAO! Renaștem împreună! 110 ani❤️
@FOTO CAO 1910
IRNORD SUSTINE CLUB ATLETIC ORADEA!
INTELECT, KALUNA & MARKFIN CONSULT SUSTIN CAO!
Adauga comentariu