Toamna anului 2024 a adus un amestec de sentimente pentru gruparea “alb-verde”, care în ciuda unui parcurs bun, spre foarte bun, este totuși departe de punctul maxim al obiectivului trasat (locurile 1–3) și anume poziția de lider, una care ar permite o eventuală promovare în Liga a 3-a, fapt datorat câtorva sincope, nu multe, dar adânci.
Pentru că este acel tip de rubrică în care vorbim despre cifre exacte, vom începe prin a poziționa echipa de seniori a Club Atletic Oradea pe locul 2, în clasamentul la zi al Ligii a 4-a Bihor, cu nu mai puțin de 38 de puncte, la 7 puncte distanță de liderul Bihorul Beiuș, respectiv la nu mai puțin de 5 puncte avans față de a treia treaptă a podiumului, ocupată de Olimpia Salonta. Orădenii continuă să fie o echipă prolifică, cu 61 de goluri marcate (al treilea atac după Bihorul Beiuș și Universitatea Oradea), în timp ce defensiv ocupă tot cea de-a treia poziție (după Bihorul Beiuș și Olimpia Salonta), cu 17 goluri primite.
În ciuda unei linii de clasament bune, băieții noștri au avut câteva sincope, doar trei la număr, dar suficiente și aici menționez cele două egaluri de pe terenurile Crișului Aleșd (locul 10) și a CSO-ului șteian (locul 9), dar și o înfrângere realmente dureroasă, în derby-ul cu liderul Bihorul Beiuș, un sec 0–7. Rămânem însă cu parcursul impecabil de pe teren propriu, unde “atleticii” au obținut victorii pe linie, cele mai clare fiind în fața formațiilor Izvorul Cociuba Mare și Victoria Avram Iancu, scor 9–0, de altfel aprox. 61% din golurile favoriților noștri fiind înscrise pe terenul de la Paleu.
OFENSIVA. APETIT RIDICAT PENTRU GOL
Liniile ofensive rămân marele atu al CAO și în acest sezon, în care “alb-verzii” au punctat de nu mai puțin de 71 de ori (61 în campionat și 10 în cupă). Viceliderul a atins o medie remarcabilă, de 4,18 goluri marcate/meci, Paleul fiind fortăreața unde s-au reușit în medie nu mai puțin de 5,38 goluri/meci. Principalul “tunar” a fost căpitanul Sebi Zádori cu 19 reușite (1,27 goluri/meci), urmat de Sergiu Ciocan, golgheterul stagiunii trecute, cu 11 goluri, respectiv Ákos Waritz, Daniel Lăsconi și Raul Ardelean, fiecare cu câte 10 goluri pentru formația noastră, cifre excelente pentru cei 5 jucători cu aport ofensiv, care au reușit așadar nu mai puțin de 60 de goluri, din totalul de 71 (84,51%).
Distribuția golurilor marcate pe parcursul a 90 de minute este una ca “pusă cu mâna”, orădenii reușind să înscrie de 35 de ori în prima repriză, respectiv de 36 de ori în mitanul secund, cea mai prolifică perioadă fiind în ultima jumătate de oră a partidelor, când ai noștri au înscris de nu mai puțin de 26 de ori. Cele mai multe goluri au fost rezultatul unor acțiuni colective, capitol la care CAO a demonstrat un plus de omogenitate, principalii servanți fiind Raul Ardelean (10 pase decisive), Ákos Waritz (9 pase decisive) și Sergiu Ciocan (7 pase decisive), jucători care au demonstrat o viziune de joc extraordinară, de altfel Ardelean reușind chiar un “perfect assist” la Vadu Crișului, unde a fost servant la toate cele patru reușite ale Club Atletic Oradea.
DEFENSIVA. A CEDAT FIX CAND NU TREBUIA
CAO nu și-a înrăutățit în fapt situația defensivă, apărarea s-a mișcat chiar destul de bine de-a lungul celor 17 partide disputate (15 de campionat și 2 de cupă), partide în care a primit 21 de goluri (17 goluri în campionat). Dintre golurile încasate, nu mai puțin de 7 au fost în dezastruosul derby contra Beiușului, astfel dacă ar fi să eliminăm această dispută, CAO se apropie de cifrele liderului, care a primit doar 10 goluri (7 goluri în campionat). Și la acest capitol, meciurile din deplasare au reprezentat un capitol problematic, aprox. 76% dintre golurile încasate fiind în meciurile “de afară”. CAO a bifat nu mai puțin de 7 meciuri fără gol primit, 3 fiind bifate de Cătălin Har, 2 de Alex Cherman, 1 de Kriszti Balog, în timp ce un meci a fost contrbuția comună a lui Balog și Har, fiecare cu câte o repriză apărată.
Dintre golurile primite, nu mai puțin de 12 (aprox. 57%) au fost după pauză, iar 10 dintre ele chiar în ultima jumătate de oră, una în care ai noștri abordează se pare un joc deschis, fiind aceleași momente a jocului când se dovedesc a fi și deosebit de prolifici din punct de vedere ofensiv. Doi dintre jucătorii cu profil defensiv, Lucian Mănoiu și Cristian Jurcuț sunt printre liderii de prezențe din această toamnă, primul având 1.360 de minute (88,89% din totalul timpului de joc posibil), în timp ce al doilea a bifat nu mai puțin de 1.309 minute (85,56%), între ei fiind încadrat Raul Ardelean, cu 1.344 minute (87,84%).
CONCLUZII. PARCURS RELATIV CONSTANT
Una peste alta, parcursul “alb-verzilor” a fost unul constant, încununat cu un solid loc 2, iar dacă în prima parte am scos în evidență cele câteva momente mai puțin fericite, am putea în același mod să amintim câteva victorii foarte frumoase ale băieților pregătiți de prof. Andrei Haș, printre ele: 4–3 vs. CS Oșorhei, 3–1 vs. Olimpia Salonta sau 3–0 vs. Transilvania Academy.
CA Oradea 2024/25 (tur): Cătălin Har, Krisztián Balog, Alexandru Cherman – Darlon Guppy, Norbert Király, Alex Panc, Vlad Naghi, Ovidiu Ienciu, Szabolcs Kincses, Sebastian Mîndrila, Lucian Mănoiu, Andrei Alungi, Andrei Șut, Cristian Jurcuț, Marcel Joseph, Raul Ardelean, Mario Vesa, Florin Vesa, Eduard Tămaș, Sebastian Zádori (C), Ákos Waritz, Sergiu Ciocan, Daniel Lăsconi; Andrei Haș (antrenor principal), Ionuț Șereș (team manager), Marius Chereji (director sportiv).
✍️Click aici pentru cronicile de meci ale CAO
**Clasamentul la finalul turului și Echipa tip (după numărul de minute jucate)
👇Date și statistici complete
✍🏻Autor: Ionuț Șereș
📷Foto: Teo Biriș (bihon.ro)
Adauga comentariu