Cronica. O racheta sol-aer, doua goluri si trei puncte

Club Atletic OradeaMinaur Baia Mare 2–1 (1–0)
M. Hosu 36′, C. Codoban 90+3 / M. Donca 66′

🗓️ Data: 13 martie 2021
🕚 Ora: 15:00
🏟️ Stadion: Iuliu Bodola (Oradea)
⛅ Vremea: Senin, 13°C
🏟️ Teren: Bun
⚽️ Arbitri: Vladimir Nagy (Măhăceni) – Casian Băla (Arad), Răzvan Nistoran (Reșița)
⚽️ Observatori: Leontin Moga (Zalău) & Ștefan Szilaghi (Satu Mare)

CAO: 1. Verdeș – 20. Cr. Copil, 93. Mintaș, 23. D. Stan (9. V. Dobrescu 89′), 13. Ioviță – 8. Cherman (4. Panti 87′), 15. R. Ardelean (17. Blăgea 77′) – 11. C-tin Roșu, 10. Codoban (C), 30. Al. Lezeu – 7. M. Hosu

Rezerve neutilizate: 12. Ghețe, 91. R. Bob – 3. Urbanowski, 5. Al. Popa, 22. Letan, 77. T. Cociș
Antr. Florin Farcaș, Dorin Mihuț & Vlad Ghețe

Minaur: 34. Gudea – 3. Core, 4. Tânc (C), 89. B. Matei (13. R. Lupu 59′) – 7. Ad. Popa, 8. M. Donca, 29. Zaluschi (98. Hațiegan 59′), 44. Ofrim (5. D. Matei 87′) – 10. V. Pop, 93. Al. Pop (15. Székely 87′), 21. P. Nistor (17. B. Minteuan 68′)

Rezerve neutilizate: 1. K. Fila – 2. Cl. Vereș, 20. P. Cristian, 94. V. Giurgiu
Antr. Vasile Miriuță, Vlad Ungureanu & Marius Marian

SMART AGRO MACHINES SUSTINE CAO!

Povestea partidei dintre Club Atletic Oradea și Minaur Baia Mare, veritabilul derby al etapei cu numărul 11 din Liga a 3-a, Seria a 10-a s-a scris frumos pentru „atletici”, care au câștigat printr-o execuție de senzație a nou-venitului Claudiu Codoban, gol căzut chiar în finalul meciului, și care a amplificat și mai mult gustul dulce al unei victorii mult dorite. În plus, pentru CAO e primul succes obținut în fața băimărenilor, după mai bine de 60 de ani!

PRIMA REPRIZA. „MINERII” CU OCAZIILE, ORADENII CU GOLUL

Prima parte a disputei de pe Stadionul Iuliu Bodola a fost una dominată de echilibru, ca de altfel întreaga partidă, însă de-a lungul primelor 25 de minute, Minaur și-a arătat „colții” de mai multe ori, încercând să-și respecte blazonul de echipă favorită. În min. 14, noul vârf de lance al „galben-albaștrilor”, Alex Pop, a centrat în 6 m, de unde experimentatul Vasile Pop a ratat incredibil, reluând peste poarta apărată de Cosmin Verdeș.

„Minerii” și-au continuat șarjele ofensive, iar același Alex Pop a trimis un șut-centrare din marginea careului de 6 m, Adrian Zaluschi ratând de puțin intercepția balonului și posibilitatea de a dezmorți tabela de marcaj. În min. 24, același Zaluschi reia de la 14 m pe colțul lung, însă Verdeș are un reflex bun și menține tabela intactă. De cealaltă parte, „alb-verzii” au replicat tăios în min. 36, Codoban a trimis o pasă de geniu peste apărarea băimăreană, Marius Hosu a plecat în deja consacratul său sprint, finalizând apoi cu sânge rece în colțul lung, de la 13-14 m, 1–0.

REPRIZA SECUNDA. ECHILIBRUL A FOST DISTRUS DE O EXECUTIE DE SENZATIE

În partea a doua, partitura jocului s-a schimbat, CAO a fost echipa mai insistentă, însă maramureșenii au egalat, oarecum contrar cursului jocului. În min. 58, același Codoban trimite lung pentru Hosu, însă vârful orădean își prelungește prea mult balonul, iar Alex Gudea reține. În min. 64, Alex Lezeu creează o fază de mare finețe tehnică, zăpăcindu-i pe Mircea Donca și Paul Nistor, cel din urmă faultându-l. Același omniprezent Codoban a executat lovitura liberă de la 30 de m, mingea trecând însă alături de stâlpul porții apărate de Gudea.

În min. 66, o serie de desincronizări defensive în zona lui Loren Ioviță și Daniel Stan au făcut ca mingea să ajungă la optarul oaspeților, Mircea Donca, care de la 25 m, a tras din prima, fără menajamente, în colțul lung al porții lui Verdeș, fără șanse pentru acesta, 1–1. După momente de acalmie, în min. 86, trupa „de pe Crișul Repede” a mai ratat o ocazie bună, Constantin Roșu a centrat de pe partea dreaptă, iar Ioviță a reluat cu capul din 6 m, însă același Gudea a reușit să pareze.

În min. 90+3 însă, goalkeeper-ul Minaurului nu a mai avut nici o șansă, Hosu a scos o minge în centru, iar după ce a făcut câțiva pași, Codoban a trimis o rachetă sol-aer, de la 25 m, direct în vinclul porții, declanșând o bucurie de nedescris în tabăra favoriților noștri, 2–1.

CONCLUZII. MINAUR ȘI CAO LA EGALITATE

Rezultat final 2–1, victoria „atleticilor” aruncând practic în aer lupta la promovare, în acest moment ambele formații fiind la egalitate de puncte, 20. În continuare regăsiți rezultatele rundei cu numărul 11, dar și clasamentul Seriei a 10-a.

Rezultate (Etapa 11, sâmbătă, 13 martie)
CA Oradea – Minaur Baia Mare 2–1 (1–0)
Luceafărul Oradea – CSC Sânmartin 2–2 (1–2)
Someșul Dej – SCM Zalău 2–1 (0–1)
Progresul Șomcuta Mare – Gloria Bistrița 5–2 (3–1)
CSM Satu Mare – Sportul Șimleu Silvaniei
20 (1–0)

VEZI CLASAMENTUL LA ZI AICI (CLICK)

💚Forza CAO! Renaștem împreună!❤️

@FOTO CAO 1910, crisana.ro

SMART AGRO MACHINES OFERA FERMIERILOR CELE MAI BUNE SOLUTII PENTRU THENOLOGIZAREA PROGRESIVA SI PROFITABILA!

CARCOVER, KNOR IMPEX & PIZZERIA MARIO SUSTIN CAO!

1 Comment

  • Mihai P. Posted March 17, 2021 5:26 pm

    Felicitari pentru victorie! Aveam incredere ca o sa scoateti un rezultat pozitiv cu Baia Mare. Apropo se pare ca Zalaul, incepe de scartie si doar s-a reluat sezonul de primavara.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy